Vox Clara op basiliekentoer

HAALDEREN – Het is dit jaar alweer zes jaar geleden dat een groep mannen die allemaal een passie hebben voor de Gregoriaanse zang besloten om wekelijks bij elkaar te komen om deze mooie gezangen te blijven zingen. Zo ontstond het koor Vox Clara.

Het koor bestaat uit acht mannen die samen met hun dirigent Gerard Rutjes ernaar streven om deze gezangen zo mooi mogelijk te laten klinken. Het koor verzorgt op verzoek uitvaartmissen die helemaal in het Gregoriaans worden gezongen. Daarnaast verleent het koor de muzikale ondersteuning tijdens eucharistievieringen in diverse basilieken. Al enkele jaren is het koor in juli gastkoor geweest in de prachtige basiliek van Oudenbosch. Mede door de geweldige akoestiek komen de serene klanken van het Gregoriaans in deze prachtige kerk goed tot zijn recht. Op 11 maart reed het koor in alle vroegte naar Tubbergen om daar de eucharistieviering muzikaal op te luisteren. Deze basiliek heeft prachtige gebrandschilderde ramen en eveneens een mooie akoestiek en ook hier heeft het koor zich van zijn beste kant laten horen.

Het hoogtepunt tot nu toe in het bestaan van Vox Clara is ongetwijfeld de datum 5 mei. Op die dag zal het koor te horen zijn in de eucharistieviering van de Sint-Janbasiliek in Den Bosch. Het koor is dan ook zeer vereerd dat het deze speciale Mariaviering muzikaal mag ondersteunen. Naast de wisselende gezangen zullen de vaste gezangen gezongen worden uit Mis IX, de Mariamis. Het koor zal ook het Ave Maria van Perosi ten gehore brengen.