De groep Charmony (eigen foto)
De groep Charmony (eigen foto) Foto: van Charmony zelf

Bevrijdingsconcert Volharding en Charmony

HUISSEN - Stinase organiseert ook dit jaar het Bevrijdingsconcert in de gemeente Lingewaard. Dit jaar zal het concert verzorgd worden door muziekvereniging Volharding, samen met de vocalisten van Charmony.

Dit concert wordt gegeven in de Stadsparochiekerk aan de Langekerkstraat in Huissen. Het concert is voor iedereen gratis toegankelijk. Tijdens het concert wordt de bezoeler verrast door mooie muzikale klanken van Volharding en Charmony.


Volharding is een bekend harmonieorkest in Huissen. De optredens van Volharding zijn altijd verrassend. Het orkest verrast niet alleen door als bevlogen amateurs een professioneel geluid te laten horen, maar ook beschikt het over een uiteenlopend repertoire. Zelfs een samenwerking met vocalisten gaat het orkest niet uit de weg.


Charmony is een zanggroep met vier prachtige stemmen. De vocalisten zeggen van zichzelf dat ze een a capella act brengen, gestoken in een retro jasje. De vier zangeressen zijn aan het conservatorium opgeleid. Hun stemmen zijn aanvullend aan elkaar, waardoor zij een unieke sound kunnen laten horen. Charmony zingt swingende en sfeervolle songs en de vier nemen u graag mee in hun liederen.

De kerk is open vanaf 19.30 uur en zal het concert om 20.00 uur beginnen. Vooraf zal het bevrijdingsvuur de kerk binnengedragen worden door de lopers die het Vuur hebben gedragen van Wageningen naar de gemeente Lingewaard.

Het concert zal ongeveer twee uur duren. In de pauze krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. Wel vraagt Stinase bij de uitgang een vrijwillige bijdrage aan de bezoekers van het concert.