Marsleider Max Bozon ontvangt u weer graag op de tocht (foto: Exoduscomité)
Marsleider Max Bozon ontvangt u weer graag op de tocht (foto: Exoduscomité) Foto: exoduscomité

Exodustocht 30 juni

HUISSEN - In de afgelopen jaren is de Exoduswandeltocht een begrip geworden in de regio. Het evenement is een ode aan degenen, die massaal in 1944 huis en haard moesten verlaten. Dit in verband met de oorlogshandelingen na de mislukking van de Operatie Market Garden.

Ook dit jaar weer een keuze voor een ieder, die sportief bezig wil zijn.Voor de recreanten en wandelliefhebbers zijn er de afstanden van 5, 10, 17 en 25 kilometer. Voor degenen, die er geen genoeg van kunnen krijgen is er de wandelmaraton van 42 kilometer. Op verzoek is er een nieuwe afstand aan toegevoegd: 50 kilometer voor de geoefende wandelaar. Zij wandelen over het nieuw benoemde Goudsbloempad als ode aan burgers.

Onderweg natuurlijk weer rustplaatsen en verzorgende steun van het Rode Kruis, onze goede-doelenpartner. Langs de route herkenbare markeringen WO II temidden van de mooie natuur maken het wandelen nog aangenamer. Na ontvangst van de mooie eremedaille is het aangenaam vertoeven in het aantrekkelijke centrum van Huissen.

Muzikale ondersteuning maakt het zetten van stappen tot een plezier. Oud en jong, mensen met een beperking en ook de all round getrainde... iedereen kan meedoen. Noteer zaterdag 30 juni in uw agenda. Voorinschrijven kan ook via ww.exodustocht.nl.