Afbeelding
Foto:

Koningsdag in Huissen Centrum


Oranje vrijmarkt en Hollandse spelletjesmiddag

HUISSEN - Op Koningsdag kleurt het centrum van Huissen helemaal Oranje, rood, wit en blauw. De straten zijn bezaaid met tweedehands speelgoed, boeken en accessoires, er wordt misschien wel Huissens talent ontdekt én de straten zijn gevuld met spelende kinderen. Het centrum is deze dag, van 13.00 tot 16.00 uur, gereserveerd voor de eerste editie van de Oranje vrijmarkt én Hollandse spelletjesmiddag.


In samenwerking met de OVH wordt er een vrijmarkt én spelletjesmiddag met Oudhollandse spelen en andere activiteiten georganiseerd. Veel winkels zijn open en ook de horeca heeft een Koninklijk programma samengesteld. Dit alles sowieso van 13.00 tot 17.00 uur, maar sommigen beginnen al eerder en/of gaan nog langer door.

Groot en klein kan zich vóór 20 april aanmelden voor een plekje op de vrijmarkt om op Koningsdag huisraad te verkopen of talent te tonen aan het Huissense publiek. Kijk op inhuissen.nl voor details en om je aan te melden.

Voor de spelletjesmiddag koop je op Koningsdag een spellen-strippenkaart voor vier euro. Daarvoor kun je vijftien verschillende activiteiten doen, waaronder ponyrijden, schminken, bungeejumpen, sjoelen, grabbelen en spijkerbroek hangen. Degene die het langst kan blijven hangen wint een jeans van VanMonique. Tegen inlevering van een volle spellen-strippenkaart ontvang je nog een ijsje bij Differenza IJs & Chocolade.

Voor ouders en grootouders is er de mogelijkheid om even een pauze in te lassen en te genieten van een hapje en drankje bij de diverse horecagelegenheden. Zij serveren op deze feestdag uiteraard Koninklijke hapjes en drankjes. Wil je liever meteen een dansje wagen? Bij Bigh Fish, café Het Moment en De Buitenpoort zorgt men voor een gezellig feestje. Kom op Koningsdag naar Heerlijk Huissen en geniet Maximaal!