Afbeelding
Foto:

Jonge coureurs reden

eerste Angerse Zeepkistenrace

ANGEREN/DRIEL - Jonge coureurs in dop, de kinderen van Jan van Deelen bekend van Autobedrijf Van Deelen in Driel en kleinkinderen van Theo van Deelen (oud-Speedwaycoureur).

In de vrije uurtjes werd er druk geknutseld in het Autobedrijf van Jan van Deelen in Driel. Een heuse houten Stockkar-zeepkist werd er gebouwd. Voor een stockkar werd gekozen omdat het twintig jaar geleden is dat de circuits Gendt en Baarlo werden gesloten. Velen zullen de middagen autospeedway zich nog wel herinneren.

Op zondag 8 april was het zover. Een heel vriendenteam van de Route 66 Driel nam er ook aan deel. De Stockkar reed onder luid gejuich van het grote publiek, het parcours diverse malen af. Mika was de jongste deelnemer en bovendien de snelste in hun team.

De originaliteitsprijs ging mee naar Driel, ook de prijs van jongste deelnemer. Voor alle kinderdeelnemers was er ook een beker, geschonken door Harry Jeurissen (De Bok). Het was een geweldige dag, zeer goed georganiseerd met veel enthousiaste deelnemers met bijzondere zeepkisten. Zeker voor herhaling vatbaar.

Op 6 oktober is er een terugblik op al die jaren Autospeedway. In Zaal De Viersprong in Valburg.