De kinderen van basisschool Marang met hun volle Jukzakjes bij de Jutbak (foto: Henk Sluiter)
De kinderen van basisschool Marang met hun volle Jukzakjes bij de Jutbak (foto: Henk Sluiter) Foto: Henk Sluiter

Angeren heeft de primeur: de Jutbak!

ANGEREN -Zwerfvuil in Angeren is binnenkort verleden tijd als het aan de initiatiefneemsters van de Jutbak ligt. De Jutbak is namelijk de oplossing! De Jutbak is het best te omschrijven als een grote afvalbak waaraan lege jukzakjes hangen. Iedereen die mee wil helpen tijdens zijn wandeling, kan daar een zakje pakken en tijdens het wandelen het zwerfvuil meenemen en bij terugkomst in de Jutbak gooien. Zo kunnen we samen onze mooie natuur schoon houden!

De Jutbak staat aan het einde van de Kampsestraat in Angeren richting de Linge (bij de tunnel) en is dinsdag 10 april geopend door groep 2/3 van basisschool Marang. Zij werden in een prachtige paardentram naar de Jutbak vervoerd. Daar hebben ze zwerfvuil gejut en met hun gevulde zakjes werd de Jutbak officieel geopend. Naast deze kinderen waren er vele belangstellenden en buurtbewoners aanwezig die allen het initiatief van harte toejuichen.

Een gedeelte van het rondzwervende afval komt van de schoolgaande jeugd. Het OBC in Bemmel wilde daar ook iets aan doen. Een projectgroep van scholieren heeft dan ook meegedacht hoe deze Jutbak geschikt gemaakt kon worden voor jongeren.

Niet alleen de initiatiefnemers Iris en Dianne zijn enthousiast. Ook de gemeente juicht het van harte toe en verleende volop haar medewerking bij de realisatie van dit project. Dat bleek ook wel door de spontane komst van het volledige College van B&W bij de opening. Wanneer de Jutbak een succes blijkt zal deze zeker vervolg gaan vinden op meer plekken binnen Lingewaard.

Wil je meer info over dit initiatief? Neem contact op met Iris Giesen of Dianne Smits (06 13910880).