Nieuwe koningspaar 2018: Ronald Dikker en Debby Slinkman (foto: Henk Sluiter)
Nieuwe koningspaar 2018: Ronald Dikker en Debby Slinkman (foto: Henk Sluiter) Foto: Henk Sluiter

Nieuw koningspaar schuttersgilde Sint-Bavo Angeren

ANGEREN - Ronald Dikker en Debby Slinkman zijn het nieuwe koningspaar van het schuttersgilde Sint-Bavo Angeren. In een bloedstollende strijd was het Ronald die met het 136e schot de laatste splinter van de vogel naar beneden schoot.

Voor het koningsschot hadden zich twee kandidaten aangemeld; Ronald Dikker en Peggy Roelofs. Nadat de beschermvrouwe, burgemeester Marianne Schuurmans-Weideven het eerste schot had gelost, gingen beiden vol de strijd aan met elkaar maar was het Ronald die uiteindelijke aan het langste eind trok.

De feestelijke inhuldiging zal plaatsvinden op zaterdag 21 april om 18.30 uur aan de Molenstraat 22b in Angeren. Om 19.30 uur zal er dan een korte rondgang plaatsvinden met het nieuwe koningspaar, waarna om 20.00 uur het feestelijke koningsbal zal plaatsvinden in het Dorpshuis, Emmastraat 23 in Angeren onder de muzikale klanken van de band Kiep Movin. Allen zijn van harte hiervoor uitgenodigd. De toegang tot het koningsbal is gratis.

Overige prijzen van deze dag:

Prijsschieten volwassenen:
1e Prijs: Marcel Goris
2e Prijs: Wesley van de meer
3e Prijs: Henk Polman
4e Prijs: Wilma Groenewegen

Prijsschieten Jeugd:
1e Prijs: Jochem Dreise, 20 punten
2e Prijs: Teun Dreise, 10 punten (in de natelling)
3e Prijs: Brandon de Vos, 10 punten

Ook bij het bielemannen ging de strijd weer los. De derde plaats was voor Michel Balduk met een tijd van 3.00 minuten. Tom Loeters behaalde een tweede plaats met een tijd van 52 seconden en de titel beste bieleman 2018 is dit jaar voor Dick Franke met een tijd van 46.5 seconden.