Team 2
Team 2 Foto:

Goede start TC Bemmel

BEMMEL - Het eerste mixteam van TC Bemmel is goed gestart aan de competitie in de tweede klasse mix. Bij de seizoensopening werd het sterke Rapiditas uit Nijmegen met 6-2 verslagen. Na de enkelwedstrijden was de tussenstand 3-1 in Bemmels voordeel.

Jill Jansen verloor in drie sets en ook Lonneke Muhlhaus leek ten onder te gaan. Ze rechtte haar rug en boog zowel in de tweede als derde set een 1-4 achterstand om: 2-6 6-4 6-4. Bij de heren won een ijzersterke Joost Geurts en ook invaller Nick van Boxtel (verving de geblesseerde Luuk Kool) had aan twee sets genoeg.

De damesdubbel werd een enorm spannende wedstrijd, waarbij de Bemmelse tennissters Jill Jansen en de teruggekeerde Hilde ten Wolde heel koelen bleven en knap de supertiebreak met 10-5 wonnen na eerdere setstanden van 5-7 en 7-6. In de laatste drie partijen verloren alleen Joost Geurts en Lonneke Muhlhaus hun mixwedstrijd. Zowel de herendubbel (Van Boxtel en Geurts) en de 1e mix met Van Boxtel en Ten Wolde werd in winst omgezet. Volgende week reist Bemmel af naar De Pettelaer in Den Bosch.

Ruime uitzege

In Beneden-Leeuwen beleefde het tweede team van Bemmel een goede start van de competitie. Lewabo werd met 1-7 aan de kant gezet. Alleen de damesenkel van Lisa van Hoogstraten werd verloor. Maar ze won wel knap de damesdubbel aan de zijde van Julia Danen. Ook de teruggekeerde Karen Rombouts kende een goede rentree, ze won zowel haar damesenkel als de mix met Marc van Hoogstraten. Laatstgenoemde had samen met Boy van Barneveld nog wat spannende momenten in de herendubbel, maar uiteindelijk wonnen ze deze toch in de beslissende supertiebreak in de derde set. Op speeldag 2 speelt Bemmel 2 thuis tegen De Pettelaer.

Bemmel 3 nipt onderuit

Op bezoek bij studenten tennisvereniging Slow uit Nijmegen verloor Bemmel 3 met kleine cijfers van Slow 2: 5-3. Hannah van der Goes speelde een spannende eerste wedstrijd en capituleerde pas bij 7-5 in de derde set. Ook Bjorn Peters en nieuwkomer Laura Wieringa moesten hun meerdere erkennen in hun enkelwedstrijden. Lode Dams won wel knap de eerste herenenkel en bracht de tussenstand op 3-1 in Nijmeegs voordeel.

Nadat de damesdubbel werd verloren, moest de beslissing in de laatste drie partijen elke keer komen uit de supertiebreak. Simon Dams en Bjorn Peters behaalden een fantastische zege in de herendubbel. Ook Lode Dams en Famke Weijers stapten als winnaars van de baan. Helaas redden Simon Dams en Hannah van der Goes het net niet op het gelijkspel uit het vuur te slepen: zij verloren 12-10 in de beslissende set. Zondag 15-4 speelt Bemmel 3 thuis tegen Uithof uit Utrecht.