Noémie van der Vegt 'bedelt', positiever: ze bracht een song uit over haar ziekte, Lyme.
Noémie van der Vegt 'bedelt', positiever: ze bracht een song uit over haar ziekte, Lyme.

Noémie vecht op positieve wijze tegen Lyme

HUISSEN - Noémie van der Vegt lijdt aan de ziekte van Lyme. Ze heeft schulden omdat ze medicatie en behandeling uit eigen zak heeft betaald. Ze vraagt om aandacht voor haar ziekte én de sponsorloop Lopen Voor Lyme. Onlangs nam de voormalig rockzangeres ook wat liedjes op.

Noémie (38) lijdt aan chronische Lyme, een ziekte die wordt veroorzaakt door een tekenbeet (Borrelia-bacterie). Lyme leidt tot diverse pijnen, van spieren en gewrichten tot in het zenuwstelsel en hersenen. Ze heeft door het zelf moeten betalen van medische kosten fikse schulden gemaakt. En daarom heeft ze geld nodig.
Tijdens een ‘bedelactie’ onlangs op Utrecht Centraal (zie foto) vroeg ze aandacht voor de actie Lopen voor Lyme, op zaterdag 14 april bij het Henschotenmeer in Woudenberg. ,,Die lopen mijn zoons voor mij! En ik heb mensen uitleg gegeven over de ziekte van Lyme.’’ Hard nodig, volgens haar.
,,Zelf heb ik jaren ervaren hoe je wordt behandeld en weggestuurd als zijnde hypochonder. Achteraf gezien is Lyme bij mij begonnen met een tekenbeet op m’n 15e. Door verkeerde diagnoses en medicatie en operaties heb ik mijn lijf onnodig veel schade berokkend. De pijnen zijn soms onmenselijk en ik ben als voormalig militair toch echt geen mietje.’’
Ze vindt het fantastisch en ontroerend dat haar zoons meedoen aan de sponsorloop. Alleen al voor hen hoopt ze op veel steun. ,,Dat verdienen de jongens.’’ En zij ook, al zal ze dat zelf niet zeggen. ,,Van de opbrengsten kan ik misschien wel een jaar de kosten van medicatie en behandeling betalen.’’