Afbeelding
Foto:

Het Lente Schaakconcert:

gezellig en geslaagd

RESSEN - Het Lente Schaakconcert in Ressen was een gezellige familiemiddag vol verrassingen en ontknopingen!

Na de opening hield componist Kees Schoonenbeek een lezing over zijn schaak-compositie uit 1997. Hij werd gehuldigd voor zijn brede nationale inzet waaronder de schaakmuziek. De serenade van en voor Kees werd opgedragen door het Basileitrio: altviool Ikira, altfluit Lucie en sopraanfluit Karen. In de nieuwe muziekwedstrijd met de Conso & Disso intervalklokjes haalden van de 24 deelnemers (6 - 70 jaar) junior Elmar en senior Bram na een foutloos parcours in de Muziek Interval Race; een 10! Prachtresultaten voor jong en oud!

Met heraldische wax-stempels en tekeningen van de schaaktoren 'het bemmeltje' werd Lingewaard letterlijk uniek op een kaart gezet, bestemd voor zieke, naaste et cetera. Buiten volgden wandelaars ballonnen en de Rondo Ressenspeurtocht. In de Kosterij streden teams in 't Triade schaaktoernooi met onder andere doorgeefschaak. In de muziekpauze zette Elmar de Schaak-Herautentune in, speelde Joost op blokfluit de Rondo uit Ressen en vertolkte Susan muzikaal: Swing, fur Elise en Let It Go.

In de schaakfinale volgde de ontknoping dat 't team De Paaseitjes won met 9 van 10 punten uit 6 ronden. In de Simultaan van Metissimo hield Elmar het 't langst vol tegen Ikira. Senior Jerry versloeg Rob onverwacht. Een proficiat was er aan alle deelnemers en tot volgend jaar! En dank was er voor sponsoren: ouders, talenten docenten van TM, Kerk & Kosterij Ressen, P. Bernhard Cultuurfonds en ouderplatform in samenwerking met Gemeente Lingewaard. Een verslag NSC 2018 staat op www.TalentoMetissimo.nl.