Basisschool in Greyton: Janne en Britt met Zuid-Afrikaanse kinderen (Foto: Sten Gielingh )
Basisschool in Greyton: Janne en Britt met Zuid-Afrikaanse kinderen (Foto: Sten Gielingh )

Zuid-Afrika OBC Bemmel

BEMMEL - "Hoi! Wij zijn Britt Lammers en Janne van Kesteren en zitten in het vierde jaar van tweetalig vwo en havo van OBC Bemmel. Samen met 26 andere leerlingen zijn wij twee weken naar Zuid-Afrika geweest."

"Dit was het tiende jaar dat OBC Bemmel een reis met de Emil Weder High School in Genadendal, Zuid-Afrika heeft georganiseerd. Samen met alle leerlingen hebben wij voor deze reis geld ingezameld. Dit geld ging naar de Stichting Ubuntu Goes Dutch en is verdeeld over een aantal goede doelen: de crèche in het dorpje Genadendal, een BSO in een van de sloppenwijken, Safehub (non-profit organisation), de Emil Weder High School, basisscholen in Genadendal, Bereaville en Greyton. Ook is er geld vrijgemaakt voor drie studenten van de Emil Weder High School, zodat zij verder kunnen studeren.

Het was een fantastische ervaring om in een andere omgeving te zijn en de gemeenschap in Genadendal te kunnen helpen. Dit is allemaal mogelijk gemaakt door onze sponsoren. Hierbij bedanken wij: BeOne Interim Services BV, Magazijninrichting SSI Schäfer BV, stofFUN, Euronics Eltink, Regina werkzaam bij Kop-Art kappers, Bloemenshop Veja, Hema Bemmel, Sport 2000 Huisman, Pure Skin Care, Jos Janssen bestratingen en Kapsalon Nathalie van Asten."