Het eerste veld is door een bijdrage van de vereniging van 225.00 euro het zandveld vervangen door een waterveld (foto Sjaak Veldkamp)
Het eerste veld is door een bijdrage van de vereniging van 225.00 euro het zandveld vervangen door een waterveld (foto Sjaak Veldkamp) Foto:

Hockey Bemmel niet tevreden over renovatie sportpark

BEMMEL – Met de uitbreiding van sportpark Ressen is veel bereikt, maar over de afronding wil de Mixed Hockeyclub Bemmel met de nieuwe gemeenteraad nog een robbertje stoeien. De uitbreiding van de reeds geplande kleedkamers is tegen de zin van het hockeybestuur. Sportwethouder Theo Janssen ziet geen ruimte voor overleg. Dan maar geen kleedkamers.

Het college heeft eerder besloten dat de kleedkamers versoberd worden gerealiseerd. Wethouder Janssen heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij wil vasthouden aan het budget van één miljoen euro dat door de gemeenteraad is vastgesteld voor uitbreiding en renovatie van sportpark Ressen.
Gezien de strekking van de brief lijkt het overleg met de wethouder niet altijd soepel verlopen te zijn. Volgens Janssen zijn de gebruikers van sportpark Ressen al rijkelijk bedeeld. "Het gaat goed totdat je iets zegt wat ze niet willen."

Hockeyvoorzitter Sander Schinkel heeft de gemeenteraad een brief gestuurd waarin staat wat er wel en niet is bereikt en wat er van de gemeente wordt gevraagd om tot een akkoord te komen. "Helaas heeft MHC Bemmel 800 geen akkoord kunnen geven op het voorgelegde plan ten behoeve van de realisatie van de kleed- en aanverwante ruimtes." Met 30.000 euro meer kan volgens de hockeyvoorzitter voor beide verenigingen worden voldaan een 'acceptabele' uitvoer.

Er is volgens Schinkel nog steeds geen duidelijkheid over renovatie van de velden, gebouw, douches licht en warmte- en pompinstallatie op middellange termijn, zo schrijft hij aan de raad. "Rekening houdend met een afschrijftermijn van 10 jaar zouden enkele zaken inmiddels vervangen moeten worden." Een meerjarenplan is gewenst.