Afbeelding
Foto:

Huissen in Tekstbeeld

De Zilverkampse lente...

HUISSEN - ...Hoera, het is lente! Na 21 maart, die magische datum, ligt de winter weer achter ons. Dat geeft me ieder jaar een opgelucht gevoel. En de lentekriebels. Bij de eerste zonnestralen ligt de 'lentegang' al voor me op een presenteerblaadje. Tijd voor een rondje Zilverkamp. Langs de Nielant, de 'toegangspoort' naar de Zilverkamp, daar is mijn hoerastemming al compleet. Een wouwmoment. En hoe.

Tekst en fotografie Gerrie Aldershof

Duizenden knalgele narcissen lachen me tegemoet. Schitterend uitkomend tussen allerlei tinten groen. Elke narcis is al een zonnetje. De narcissen zijn een geschenk van de wijkplatforms Zilverkamp-Zuid en Zilverkamp-Holthuysen. Met een handreiking vanuit de afdeling groenbeheer van de gemeente. Eind december werden de narcissen geplant en nu, zo vanuit de 'winterslaap', tonen ze al deze bloemenshow. Ik geniet met volle teugen. Een fantastisch gebaar. Een visitekaartje voor en van de wijk. Het geel van de narcis staat voor optimisme en energie; van geel word je actief. En de narcis staat symbool voor een nieuw begin.

Inspirerend, dat soort ingrediënten. Het doet me sterk denken aan het wijkontwikkelingsplan Zilverkamp 2018-2023. Die ontluikende bol. Met die handreiking, die 'katalysator', vanuit de gemeente met hun partners naar de Zilverkampers. Die smeltkroes van enthousiasme bij de 'tafelgesprekken' in sociaal cultureel centrum De Brink. Die kruisbestuiving. Met die aansprekende plannen voor nu en voor de toekomst. Die uitdagingen. De opmaat, onder het motto; 'samen aan de slag', om van de Zilverkamp, eens de Voorbeeldwijk voor Nederland en ook wel de 'goudkust' genoemd, weer die Topwijk van weleer te maken. Dat gouden randje teruggeven bij het vijftigjarig jubileum in 2023. Dat knallende 'lentegeel' langs de Nielant, die voorbode.

Volg de plannen op de voet. Kijk bij de gemeente 'Info' in Hét Gemeente Nieuws en/of bij de twee Wijkplatforms Zilverkamp en sluit je (ook) aan bij deze missie; de (nieuwe) Zilverkampse lente...