Lingewaards Mannenkoor

en de Win-Win-Situatie

LINGEWAARD - Al een week zit ik me suf te piekeren hoe ik het Lingewaards Mannenkoor onder de aandacht kan brengen. Dan valt er op dinsdag Hét GemeenteNieuws op de mat. Ik ben altijd geïnteresseerd in lokaal nieuws en start dan ook onmiddellijk mijn zoektocht naar wetenswaardige berichten, activi- en andere rariteiten.

Op bladzijde 24 valt mijn oog op een advertentie van Gemeng Koor Meander. Ik citeer (gratis reclame!) “Meander is een gemengd koor met leden uit heel Lingewaard en ook nog een paar daarbuiten. De mannen zijn in aantal de minderen, maar tegelijkertijd zijn ze onmisbaar om vierstemmig te kunnen zingen”. Ik zou toch als man niet graag de 'mindere' willen zijn, maar dat ter zijde. Verderop wordt vermeld dat ze op zoek zijn naar 'een paar nieuwe mannen'. Ik heb het al eerder gesignaleerd dat er te veel koren zijn, maar het probleem wordt alleen maar groter: iedereen vraagt naar mannenstemmen. Er wordt ook veel vierstemmig gezongen, heb ik uitgevonden. Dus hoe kun je nou echt een opvallend koor in de markt zetten?

Maak het driestemmig, dan val je echt op en je hebt die mannenstemmen niet meer nodig. Zie je de oplossing?

Als Meander nu de mannen aan het Lingewaards Mannenkoor uitleent voor bijvoorbeeld, een jaar of tien, dan kunnen we toch wel spreken van een win-win situatie! Overigens zoeken wij geen 'nieuwe' mannen, gebruikte mannen mag ook!

Het is dus duidelijk: hartelijk welkom aanstaande dinsdag! Je mag ook eerst even bellen met de secretaris van ons koor, Theo Vermaes, 026 3257408.

Lezing in De Veldschuur op dinsdag 17 april

Microbioom: de natuur op en in ons lichaam

BEMMEL - Mensen en dieren zijn nooit alleen. Ieder van ons draagt ongeveer anderhalve kilo micro-organismen met zich mee. Deze zijn van groot belang voor onze gezondheid.

Wist u dat er een relatie is tussen ons microbioom en ziekten zoals huidaandoeningen, allergische reacties, darmontstekingen en obesitas? Joop Koopman (oud-onderzoeker Radboud Universiteit) en Ewald Nijenhuis (oud-docent biologie) zijn de sprekers van deze avond. Zij zullen de toehoorders aan de hand van een aantal voorbeelden het belang van microbioom duidelijk maken.

Geïnteresseerd? Kom dan op 17 april naar De Veldschuur, Sportlaan 1M in Bemmel. Aanvang om 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur. Toegang kost 7,50 euro, waarbij inbegrepen een kop koffie of thee. De toegang voor 'Vrienden van Lingewaard Natuurlijk ' is gratis.

Jaarvergadering Schutterij Doornenburg

DOORNENBURG - De jaarvergadering van De Schutterij Gijsbrecht van Aemstel van Doornenburg en Honderd Morgen zal plaatsvinden op zondag 15 april.

Op de agenda staan onder andere de gebruikelijke verslagen van de secretaris en de penningmeester, de aanname van nieuwe leden en de bestuursverkiezingen. De jaarvergadering zal plaatsvinden in het Schuttersgebouw en begint om 11.00 uur. Het bestuur nodigt alle schutters van harte uit deze vergadering bij te wonen.