Afbeelding
Foto:

De Gendtse winkeliers als organisator van het Kersenfeest

Gendt gaat knallen met straatfeest 'Laat de klinkers leven'

GENDT - "Wanneer iemand jarig is dan brengen je gasten een cadeau voor je mee. Wij doen het andersom. De Gendtse Winkeliers Vereniging is jarig en biedt de inwoners van Gendt en omgeving een cadeau aan." Voorzitter Henk Gertsen nodigt mensen uit voor een bijzonder straatfeest op zondag 15 april van 12.00 tot 17.00 uur. Het straatfeest 'Laat de klinkers leven' is voor jong en oud

Het programma is divers. Het concentreert zich op het Julianaplein en een deel van de Dorpstraat. Het wordt volgens Gertsen een gezellige mengelmoes van muziek, proeverij, creatief, sport, theater, workshops, mode en kinderactiviteiten. Centraal staat een horecaplein waar men elkaar kan ontmoeten. "Vijftig jaar bestaan is een mooi moment om feestelijk bij stil te staan", zegt Gertsen. Het organiseren van een braderie tijdens het Kersenfeest was toen een van de doelstellingen. De GWV is nog steeds een belangrijke speler van het jaarlijkse Kersenfeest in Gendt. Het ledenaantal groeit nog steeds.

Formule

Een commissie van ondernemers ging onbevangen aan de slag. "Al gauw kwam het idee om een evenement te organiseren dat niet binnen de geijkte lijntjes zou passen." De voorzitter van de GWV is tevreden over het resultaat. "De gevonden formule is denk ik een mooie basis om ermee door te gaan. " Een aantal ondernemers wil zich op een creatieve manier presenteren. Zo komt er een brei- en haakcafé waar bezoekers thee kunnen leuten. De horeca gaat ook creatief buiten de lijntjes met bijzondere hapjes, drankjes en zelfs met druiven stampen voor volwassenen.
De kinderen hebben ruim keus in activiteiten. Zoals marsepein maken, kunstwerk De Vlam nabouwen, een drum workshop en hilarische foto's maken in een retro caravan. Volwassenen en kinderen kunnen gezamenlijk een auto met graffiti tot een kunstwerk maken. Het is te veel om op te noemen, zegt Henk Gertsen van de GWV. "Kom zondag 15 april vooral kijken. Beleef het zelf, misschien wel het gezelligste straatfeest van Lingewaard."