Het KunstMens (foto: Ans Derks)
Het KunstMens (foto: Ans Derks)

Opening KunstLokaal Bemmel met optreden van Melissa Leijser

BEMMEL - Zaterdag, 31 maart om 15.00 uur zal de opening plaats vinden van het nieuwe KunstLokaal aan de Promenade in Bemmel.

De sluiting van KunstLokaal in de voormalige ABN AMRO bank zomer 2017 betekende natuurlijk niet het einde van de artistieke activiteiten van de Kunstgroep Bemmel.

In de diverse ateliers werd doorgewerkt en ook het exposeren ging door: verschillende leden van de groep exposeerden hun werk o.a. in de kerk van Persingen, in de bibliotheek in Nijmegen, in galerie "de Sleedoorn" in Zetten, in de Hortus in Nijmegen, in museum CODA Apeldoorn en zelfs in het buitenland, in Musée Jean Lurçat in Angers (Frankrijk).

Maar nu is de groep herenigd en weer 'thuis' in Bemmel in een nieuw onderkomen aan de Promenade in Bemmel. De kunstenaars verheugen zich er op de bezoekers te ontvangen in deze nieuwe omgeving waar veel nieuw werk te zien zal zijn. Het KunstMens staat voor de deur om u de weg te wijzen!

De opening zal worden opgeluisterd met een muzikaal optreden van Melissa Leijser. Melissa Leijser is een 22-jarige singer-songwriter die momenteel hard aan de weg timmert op muzikaal gebied. Melissa neemt graag een voorbeeld aan artiesten als Ed Sheeran, Passenger en Douwe Bob en dat is dan ook terug te horen tijdens haar optredens. Naast covers van bekende singer-songwriters, heeft Melissa ook een aantal eigen nummers, die zij ook graag ten gehore brengt.

Kruisweg in Bavokerk Angeren

ANGEREN - Op goede vrijdag 30 maart om 15.00 uur verzorgt de avondwakegroep Angeren in de Bavokerk de jaarlijkse kruisweg. Noem het de Passion in 'klassieke' stijl.

Centraal staat het halte voor halte meetrekken met Jesus. Hem volgen op de weg. Een weg die zoveel mensen ook vandaag nog gaan in onrecht, armoede, onderdrukking. Even een uurtje de tijd stil laten staan en met Hem meetrekken van statie naar statie om onze eigen levensweg ook te herkennen. Want ook in ons leven zijn verscheuring, verdriet, pijn, dood, in welke vorm dan ook, nooit ver weg te denken.

De kruisweg, even met elkaar, voor elkaar zijn. Goede vrijdag 30 maart 15.00 uur in de Bavokerk Angeren.