Lingewaards Mannenkoor (foto: Menno Tillema)
Lingewaards Mannenkoor (foto: Menno Tillema)

Storm verwacht!?

HUISSEN - "Na het schrijven van het voorgaande stukje over het Lingewaards Mannenkoor stond bij mij en bij de bestuursleden de telefoon niet stil. Ze hadden de grootste moeite om enthousiaste aspirant zangers de weg te wijzen in het Stedium op dinsdagavond en om iedereen te voorzien van een repetitiemap."

"Maar… zanggenoten… het liep anders. Het bleef verbazend stil op de diverse telefoonlijnen. Jammer, maar wel te begrijpen. Wat is er aan de hand in de gemeente Lingewaard? Ik denk dat ik het weet, maar ik woon hier nog niet zo lang, dus als ik het mis heb: laat het me even weten. Op telefoonnummer 06 53966931. Dan krijg ik wellicht toch ook nog eens een belletje.

Ik denk dat er veel te veel koren zijn. Te beginnen met de razend populaire zeemanskoren, gezongen door onversaagde mannen (en vrouwen) die nog nooit een oceaan van nabij hebben gezien. Maar enthousiast zijn ze wel en ook groot, heel groot. Ledenstops horen we zeggen.

Ligt hier niet de oplossing? Er zijn dus vast mannen die hun neus hebben gestoten en die niet mee mochten zingen vanwege de ledenstop. Voel je ‘m? Het repertoire van het Lingewaards Mannenkoor is wel wat anders dan wat een shantykoor ten gehore brengt, maar we hebben minstens net zoveel plezier.

He mannen, kom eens bij ons proefdraaien, geheel vrijblijvend. Muntstraat 10 in Huissen op dinsdagavond van 19:45 tot 21:45 uur. Daarna de (niet-verplichte, maar wel gezellige) derde helft. We hebben een haal- en brengdienst en doen dat met veel plezier!", aldus Hans Koster.

Gaat het dit keer wel lukken? Emailadres: secretaris@lingewaards-mannenkoor.nl; Theo Vermaas, 026 325 7408."