RKHVV-captain Leon Pruis haakt ook af bij de hoofdmacht. (Foto: Fons Sluiter)
RKHVV-captain Leon Pruis haakt ook af bij de hoofdmacht. (Foto: Fons Sluiter) Foto:

Sterkhouders en doelpuntenmakers vertrekken

Selectie RKHVV loopt leeg

Juist nu RKHVV na de winterstop punten is gaan halen, wordt bekend dat tal van (dragende) spelers vertrekken. Bram Braam, vanaf komende seizoen trainer van de Huissense voetbalclub, wordt geconfronteerd met een leegloop en zet zijn vraagtekens.

Tekst: Hans Schmeinck

Aan het rijtje namen van spelers die buiten De Blauwenburcht hun heil gaan zoeken is laatst Lennart Rekmans toegevoegd. De spits, goed voor zes goals tot nu toe, stapt komende zomer over naar het Arnhemse MASV, dat momenteel bovenaan de derde klasse C staat.

Al eerder gaf een andere aanvaller, Wessel van der Horst, aan dat hij RKHVV gaat verlaten. Hij voetbalde vanaf 2009 voor de Huissenaren, met tussendoor een uitstapje naar De Treffers. Van der Horst is topscorer met acht doelpunten maar zal vanaf juli dit jaar zijn treffers gaan maken voor Bennekom, subtopper in de zaterdag eerste klasse C. Jelmer Goedhart gaat ook naar Bennekom. Hoewel hij verdediger tekende hij al voor vier goals.

Twee andere verdedigers, Bas Witjes en Jordy Geilen, zeggen het eerste tevens vaarwel. Laatstgenoemde gaat naar Limburg, dat hij vijf jaar geleden verruilde voor Huissen. Eerstgenoemde gaat in het tweede spelen. Samen met 'maatje'/middenvelder Leon Pruis. De aanvoerder gaf eerder al aan dat hij het verre reizen met het eerste na elf jaar wel genoeg vindt en meer tijd wil besteden aan zijn gezin.

Doelman weg

Judah Berefo en Danny Bosch vertrekken hoogstwaarschijnlijk vanwege studie. 'Kind van de club' Nick Stienstra keerde deze winterstop terug van het avontuur dat hij medio vorig jaar aanging bij Lienden. Maar de vraag is natuurlijk of de middenvelder wil blijven bij RKHVV en dat geldt ook voor de prima keeper Jop Hemink (zie kader) voor wie er belangstelling is. Over doelmannen gesproken, recent stapte reserve Melvin Venema uit onvrede op in Huissen en ging terug naar zijn oude club VDZ.

Veel spelers namen hun besluit toen RKHVV niet lekker draaide in de hoofdklasse A en in degradatienood kwam. Dat is bijzonder jammer, juist omdat er in de afgelopen tijd punten worden gepakt. Van de laatste acht duels ging er maar één duel verloren. Een afdaling naar de eerste klasse ligt nog steeds op de loer, maar vooralsnog staan de Huissenaren op een veilige twaalfde plaats. Die positie willen ze natuurlijk behouden, al was het maar om Frans Koenen, die vroeg in het seizoen al aangaf te willen vertrekken (ja, hij ook), een goed afscheid te geven.

Braam: 'Erg jammer en vreemd'

,,Ik vind het erg jammer dat de spelers gaan. Beetje vreemd dat sommige van hen hebben gekozen voor lager spelende clubs'', aldus Bram Braam, die RKHVV vanaf volgend seizoen traint. ,,De keeper heeft mij toegezegd te zullen blijven en Nick Stienstra mogelijk ook, dat laat hij binnenkort weten. Verder hebben we een scoutingslijst en houd ik mij de komende tijd bezig met eventueel nieuwe spelers.''