Maarten Verburgh en Emmy Jansen. (foto Sjaak Veldkamp)
Maarten Verburgh en Emmy Jansen. (foto Sjaak Veldkamp) Foto:

Na vijf jaar slagerij Buurman

gewoon doorknallen

BEMMEL - Maarten Verburgh greep de kans met beide handen aan om de uitdaging aan te gaan de nieuwe winkel van slagerij Wim Buurman in te bedden in de Bemmelse samenleving. Deze maand viert de vestiging het eerste lustrum. Feest met een positieve blik op de toekomst. "Ik voel dat bij de consument de belangstelling terug is voor het rijtje ambachtelijke bakker, groenteman en slager."

Dagelijks pendelt hij vanaf zijn woonplaats Nederasselt naar Bemmel. Het Bemmelse 'boegbeeld van slagerij Buurman' heeft zijn antwoord snel klaar als hem de vraag wordt voorgelegd of zijn uitdaging is gelukt. "Ik denk het wel'', zegt de praatgrage slager die nooit om een woordje verlegen zit. "Maar ach, je moet ook weer niet overdrijven. Gewoon met beide pootjes op de grond blijven staan en kwaliteit leveren. Mijn uitdaging was om er iets van te maken. En dat is ons aardig gelukt." Met ons haalt hij zijn team bij het resultaat. "Je moet het met zijn allen doen."

Een slager weet door goed te luisteren wat zijn klanten willen. Het assortiment is er op aangepast. Bemmelnaren weten wat lekker is en houden van een goed stuk vlees, weet Maarten. De winkel trekt ook klanten uit Lent en Nijmegen Noord. Dat betekent niet dat je na vijf jaar op je lauweren kunt rusten. Doorknallen, zegt hij met een vastberaden gezicht. De uitdaging is om de kwaliteit vast te houden. Door trends te volgen en nieuwe recepten te bedenken.

Nieuw in Bemmel zijn de eigengemaakte oma's - en opa's gehaktballen, met respectievelijk uien en stukjes kaas. En dan komt de aap uit de slagersmouw. Maarten is een geboren nimwègeneur. De recepten zijn van zijn opa die in Nimwége een bekende slager was. Maarten is de derde generatie van de slagersfamilie uut de ouwe Keiserstat. Hij heeft het nog graag over een stukske wjurst!