Grafritueel - Bemmel
(Afbeelding: ADC-Archeo Projecten-ARCHOL)
Grafritueel - Bemmel (Afbeelding: ADC-Archeo Projecten-ARCHOL) Foto: ADC-Archeo Projecten-ARCHOL

Grafvondst op website

Historische Kring Bemmel

BEMMEL - Het zal u in de afgelopen weken niet zijn ontgaan, de unieke en archeologische blootlegging van een grafveld bij Bemmel bij de voorbereidingen van de doortrekking van de A15.

Een aantal van de vondsten werd op 8 maart in kasteel De Kinkelenburg in Bemmel in een officiƫle bijeenkomst door Rijkswaterstaat (RWS) gepresenteerd. Hierna ging het bericht 'viraal' en vond het zijn weg via de geschreven pers zoals in De Gelderlander en de lokale kranten Het Gemeente Nieuws en Lingewaard Actueel.

De vondsten kwamen ook voorbij op de lokale tv-zender TV Gelderland en de nationale tv-zenders als NPO1 en RTL-Nieuws. In de berichtgeving viel ook te lezen dat een aantal voorwerpen op 27, 28 en 29 april in Bemmel gepresenteerd zal worden aan het publiek tijdens de week van de Romeinen. Maar als u voor die tijd al een 'sneak preview' wilt dan kunt u allerlei informatie op de website van de Historische Kring Bemmel (HKB) al raadplegen. Naast de persberichten van RWS diverse foto's van de werkzaamheden en gevonden voorwerpen. Ook krantenartikelen van De Gelderlander van 7 en 8 maart 2018 met hierbij video's die te bekijken zijn. Wilt u dit alles zien, ga dan naar de website van de HKB en typ in de zoekbalk: Grafvondst bij Bemmel.