Ingezonden brief

Gemeente besturen? Dat kan samen!

GroenLinks: “Spreek af en leg vast waar je het over eens bent. In een raadsakkoord.” Bij het sportdebat dat Lingewaard Sport! organiseerde viel het al op. Over veel onderwerpen is de Lingewaardse politiek het eens. Niet tot in alle details, maar al wel in grote lijnen.

Bij het duurzaamheidsdebat zagen we eveneens dat de noodzaak om de opwarming van de aarde tegen te gaan breed wordt gedragen door de politieke partijen. Waar tijdens raadsvergaderingen nog verschillen in opvattingen waren, lukt het nu om het grotendeels met elkaar eens te zijn. Woensdag is het grote raadsdebat van de Gelderlander in de Theaterkerk. GroenLinks verwacht dat ook daar meer overeenkomsten dan tegenstellingen zullen zijn.

Sport, duurzaamheid, woningen, verkeer, zorg en onderwijs, allemaal zaken waar makkelijk een raadsakkoord voor zou kunnen komen en waar heel Lingewaard baat bij heeft. Een raadsakkoord is een programma op hoofdlijnen waaraan door alle politieke partijen is meegewerkt en wat dus ook op veel steun kan rekenen. Hierdoor kan een nieuw college vlot aan de slag gaan en zorg je voor flexibiliteit om nieuwe ontwikkelingen en creatieve suggesties van inwoners te gebruiken.

Vandaar de oproep van GroenLinks: Laten we zo snel mogelijk na de verkiezingen opschrijven waar de raad het over eens is: een raadsakkoord voor deze onderwerpen. Het liefst leggen we dit nog voor aan alle inwoners, het gaat immers over de toekomst van onze samenleving, dus laten we hen er gelijk in betrekken. Dan kunnen we de komende vier jaar gebruiken voor de uitvoering daarvan. Met ieders inbreng!

Inge Sloot, Huissen.