Het was een geslaagde dag!
Het was een geslaagde dag! Foto:

Vrijwilligers gezocht voor metamorfose tuinlocatie Liduina

LINGEWAARD - Met een gezellige enthousiaste groep mensen van hardwerkende vrijwilligers van VVD Lingewaard, medewerkers en familieleden heeft RijnWaal Zorggroep op zaterdag 10 maart voor NLdoet een start gemaakt met de herinrichting van de tuin van locatie Liduina.

Wat een vrolijk en kleurrijk resultaat is er bereikt! Prachtige plantenbakken zijn geplaatst en gevuld met mooie planten. Kweekbakken zijn gemaakt, zodat de deelnemers van de groepsverzorging, op hoogte kunnen moes-tuinieren. En een bank, die even wat denkwerk verschafte onder de werklieden, is geplaatst om een boom. Waar wat later in het jaar nog een terras voor het medewerkers en de bewoners aan geplaatst gaat worden, want dit was nog maar het begin van de metamorfose van de tuin.

Zo staat er nog op de planning om een vlindertuin en een jeu de boulesbaan aan te leggen. Ook het kippenhok gaat verplaatst en aangepast worden. Het moet een tuin worden die mensen uitnodigt en activeert om door heen te wandelen en van te genieten. Er is nog een hoop werk te verzetten om dit te realiseren.

"Hier kunnen we misschien uw hulp wel bij gebruiken! Bent u geïnteresseerd om in één van deze projecten te helpen? Neem dan contact op met Tineke Theunissen, medewerker welzijn: via de mail t.theunissen@rijnwaal.nl; via telefoonnummer 0481 470600. Het was voor ons een geslaagde dag!"