Ingezonden brief

Raadsleden bedankt!

Met lokale verkiezingen in aankomst moet er mij iets van het hart. Natuurlijk wil iedereen het beste voor onze gemeente. Als er een wijk vernieuwd moet worden of een bibliotheek dreigt te sluiten is iedereen in rep en roer. Als er ergens een hogere WOZ-waarde wordt berekend of gemeentelijke tarieven omhoog gaan staan er weer andere mensen op die protesteren.

Als Huissenaar liep ik ooit letterlijk vooraan bij protesten tegen een centrumplan. Toch voel ik nog schaamte als ik terugdenk aan zes jaar geleden. Een aantal raadsleden durfde niet publiekelijk te stemmen, omdat zij de meeste vreselijke bedreigingen hadden binnen gekregen. Zij werden daar tijdens een raadsbijeenkomst ook nog publiekelijk voor uitgejoeld. Jezelf voor je gemeente uit de naad werken en dan zo’n stront over je heen krijgen, dat moet heftig zijn!

Het raadslidmaatschap in Lingewaard is geen goudmijn. Vele raadsleden hebben er een baan naast en offeren hun vrije avonden op voor onze gemeente. En dan heb ik het nog niet eens over de vrijwilligers die tijd investeren in steunfracties, flyeren en het bezoeken van bijeenkomsten. Raadsleden maken fouten, natuurlijk. Maar het zijn wel mensen met hart voor onze gemeente, en daar verdienen ze best een beetje waardering voor. Het is makkelijk roepen dat ‘ze’ maar wat doen, het allemaal vriendjespolitiek is, of dat de raadsleden in een ivoren toren wonen. De beste stuurlui staan immers aan wal. De mensen met een écht hart voor onze gemeente zitten ook in de gemeenteraad.

Raadsleden en politieke vrijwilligers van Lingewaard, bedankt voor uw inzet!

Thomas Mattijssen