VluchtelingenWerk zoekt

vrijwilligers in Lingewaard

LINGEWAARD - Vluchtelingen in Nederland komen terecht in ingewikkelde procedures die soms wel jaren kunnen duren. Er wordt veel van hen gevraagd en mensen zijn nog niet bekend met de wet- en regelgeving in Nederland. Vrijwilligers van VluchtelingenWerk geven informatie en ondersteunen bij juridische, asielgerelateerde zaken. Hiervoor worden in Lingewaard vrijwilligers gezocht.

De juridisch begeleider bespreekt met de cliënt de sterke en zwakke punten van zijn asielrelaas en de (mogelijke) gevolgen hiervan voor de uitkomst van de asielprocedure. Ook wordt een actieplan opgesteld en wordt aanvullende informatie verzameld die van belang kan zijn voor de zaak van de cliënt. De tijdsbesteding is circa twee dagdelen per week "Wij zoeken mensen met affiniteit met juridische procedures en bereidheid hier trainingen in te volgen. U bent respectvol en geduldig en heeft een analytische en onderzoekende houding."

VluchtelingenWerk biedt professionele ondersteuning, een betrokken en gemotiveerd vrijwilligersteam, een inwerkprogramma, cursussen en trainingen, een onkostenvergoeding en boeiend en zinvol werk.

Interesse? Neem dan voor meer informatie en aanmelding contact op met Anita Cichecka, via acichecka@vluchtelingenwerk.nl. U kunt ook meer informatie vinden op www.vluchtelingenwerk.nl/oostnederland/vacatures.