De 10 km-lopers verlaten Het Sportpark (foto: Hans Rutgers)
De 10 km-lopers verlaten Het Sportpark (foto: Hans Rutgers)

Bemmelloop,

een geslaagd evenement

BEMMEL - De weersomstandigheden voorafgaand aan de 25ste Bemmelloop gaven de Trimloopcommissie van b.o.d. De Sprinters een bang voorgevoel. Verschillende scenario’s voor de zondag werden besproken om deelnemers en vrijwilligers langs het parcours te beschermen voor de kou. Maar niets bleek op de zondagmorgen nodig. Temperaturen liepen alsmaar op, een beetje wind en ook nog een aangenaam zonnetje. Ideaal voor een schitterend loopevenement.

Doordat de wind gunstig stond, hadden de deelnemers op de Waaldijk de wind in de rug en dat zorgde ervoor dat men geen behoefte had om beschutting te zoeken bij andere lopers en zo ontstond er een lang uitgerekt lint op het parcours en kwamen de meeste finishers ook een voor een over de eindstreep. Vooral de eerste binnenkomers op de 5 en 10 km hadden elkaar behoorlijk getest. Strijdend voor eigen tijd en medelopers aftroevend bracht hen tot goede eindtijden. Zo eindigde Youri Lentjes uit Nijmegen in 17.49 min. op de 5 km en Marjolein Jongmans deed dat bij de dames in 23.32 min. Op de 10 km kwam Teije van Prooije uit Nijmegen binnen in 35.24 min. en Imme Lammertink uit Nijmegen deed dat op deze afstand in 41.23 min.

De beide jeugdlopen werden geheel op de 400-meterbaan gelopen. Ook hier werd er fel gestreden om de ereplaatsen en dan blijkt wel dat ook de jeugd geoefend is, fanatiek en gedreven zijn ze bezig. De volledige uitslag van de Bemmelloop staat op www.uitslagen.nl.