Afbeelding
Foto:

Van Bemmel naar Puducherry

om de handen uit de mouwen te steken

BEMMEL - Maatschappelijke betrokkenheid is Ramon Jansen niet vreemd, getuige zijn werk als voorzitter van de Vereniging Dorpsbelangen Ressen en het Wijkplatform Bemmel West. Ook het feit dat de 46-jarige, in Bemmel geboren en getogen Jansen zich verkiesbaar stelt voor de gemeenteraad, geeft aan dat hij zich graag inzet voor het algemeen belang.

Zelf had hij een half jaar geleden niet durven dromen dat hij nog eens naar India zou reizen, om daar hulp te bieden. Hulp in de meeste fysieke zin van het woord. Jansen zegt daar zelf over: "Via het werk ben ik in aanraking gekomen met Habitat for Humanity Nederland, een hulporganisatie die ons bedrijf (Multisol in Nijmegen) de kans gaf om twee medewerkers uit te zenden, namens Habitat for India. We gaan daar huizen bouwen voor de allerarmsten."

Geen woorden maar daken!

Habitat for Humanity heeft berekend dat er wereldwijd 1,6 miljard mensen in krotten of op straat leven. Kinderen groeien op onder erbarmelijke omstandigheden en de situatie waarin mensen zich bevinden is triest en uitzichtloos. Jansen: "Habitat for Humanity wil deze mensen een basis bieden, in de vorm van een fatsoenlijk dak boven het hoofd, een afsluitbare woning met alle basisbenodigdheden waar een mens behoefte aan heeft. Wij gaan specifiek meehelpen aan de bouw van dergelijke woningen in Puducherry in India."

Extra uitvoering 'Puck van de Slettenflat'

HUISSEN - De kaarten vliegen in recordtijd de deur uit. Daarom speelt Jeugdtheater StairKees op vrijdag 23 maart een extra uitvoering van de voorstelling 'Puck van de Slettenflat'.

Reserveer snel tickets voordat het te laat is op www.theater-kees.nl.