Rosco P
Rosco P Foto:

Kinkelbestuur in gesprek met…

Rosco P: ze spelen de kalk van het plafond…

BEMMEL - Muzikanten in hart en nieren en spelen snoeiharde rockmuziek. Ze repeteren tweewekelijks in De Kinkel en dagelijks thuis. We zijn een rock-cover, geen hitsingle band. Covers op z’n Rosco’s, maar ook eigen werk, aldus Pof, Piel en Pluk.

De bijnamen staan voor de zes J’s: Jos Jeurissen (55), John Janssen (57) en Jos Janssen (57). Alle drie zijn ze liefhebber van stevige, niet alledaagse rockmuziek. Het volume zit vaak boven de dB-grens maar dat mag de pret niet drukken. John: de naam Rosco P komt van sheriff Rosco P. Coltrane uit de tv-serie Dukes of Hazzard. Wij werden erdoor geïnspireerd.

De ‘jongens’ van Rosco P kennen elkaar al heel lang en muzikaal al sinds 1995. We zijn een echte vriendenclub geworden, aldus Jos-1. We repeteren in De Kinkel en dat bevalt ons uitstekend. Goede voorzieningen en altijd gezellig. Na de repetitie discussiëren wij over het leven of de politiek, maar natuurlijk ook over muziek. Altijd met een lekker biertje. We zijn een democratische band, aldus Jos-2. Pas als we het met elkaar eens zijn, nemen we een besluit.

Plotseling ongevraagd. Wij spelen lekker met zijn drieën en hoeven er echt geen toetsenist bij. Jos-1 vertelt nog een anekdote: We traden op in Deventer tegen een mooie gage, maar de drankrekening van de vrouwen werd er afgetrokken. Resultaat: geld bijleggen. Gelukkig hebben we een vast bobje. Op zaterdag 24 maart treden we weer op in De Kinkel.


Jan de Moor en Johan Hesselink