Spellenmiddag Zonnebloem Gendt (Foto: N. Pinta)
Spellenmiddag Zonnebloem Gendt (Foto: N. Pinta)

Spellenmiddag bij Zonnebloem Gendt

GENDT - Om de lange wintermaanden wat te veraangenamen, organiseert de Zonnebloem elk jaar een spellenmiddag. Dit jaar werd deze gehouden bij Grandcafé nr. 19, die speciaal voor ons zijn deuren opende.

Gewoon een gezellige middag waar we allerlei spellen spelen zoals Wie is het?, Rummikub, mens-erger-je-niet, regenwormen. Maar wat het meest wordt gewaardeerd is het Zonnebloemspel. Een soort ganzenspel dat we zelf hebben ontwikkeld en waar allerlei vragen in worden gesteld. Voorbeeld: heeft u altijd in Gendt gewoond? of Wat is uw lievelingsprogramma?

Dit brengt het gesprek op gang en zo leren onze gasten elkaar een beetje beter kennen. Voor ons als vrijwilligers is dit ook altijd een gezellige middag, omdat je eigenlijk alle gasten wel een poosje spreekt. Dit komt doordat we doordraaien met de spellen. De gasten blijven zitten en wij draaien door met het spel.

De gasten werden deze middag ontvangen met koffie met gebak, tijdens de spellen werd er natuurlijk een drankje gedronken. "En omdat onze afdeling dit jaar 25 jaar bestaat, proberen we bij elke activiteit dit jaar iets extra’s te doen. Vandaar dat we afsloten met heerlijke nasi met saté, zodat onze gasten met een voldaan gevoel naar huis gingen."