Tiende expositie in etalage Bouwman in Angeren

ANGEREN - Eind februari 2017 werd er voor de eerste keer een expositie ingericht in de etalage van de voormalige schoenwinkel Bouwman aan de Jan Joostenstraat 20 in Angeren.

Het afgelopen jaar zijn er negen exposities geweest van onder andere schilderijen, bronzen beelden, keramiek, Tiffany glaskunst, grafiek, borduurwerk, poppen, beschilderde kaarsen en diamond painting. Allemaal werk gemaakt door inwoners van Angeren of mensen die een binding hebben met Angeren.

In deze tiende tentoonstelling toont Benno Arends, woonachtig in Angeren, zijn foto’s die zijn afgedrukt op aluminium. Benno heeft van jongs af aan al interesse in fotografie. De laatste zeven jaren gebruikt hij de digitale camera. De opnamen worden door een gespecialiseerd bedrijf afgedrukt. Hij fotografeerde onder andere in Ierland, New York, Angeren en tijdens popconcerten.

Adri Jansen woont in Arnhem. Zij leerde zo’n 25 jaar geleden in de Rijnhal Ineke Beumer uit Angeren kennen. Daarna is zij bij haar gaan schilderen, meestal in aquarelverf. Zij vindt het nog steeds leuk en komt nu één keer per maand naar Angeren. Door haar zijn onder andere bloemen en een strandgezicht geschilderd.

Hielke Lourens woont in Didam. Sinds 2003 schildert hij aquarellen in Angeren ook bij Ineke. Van hem zijn onder andere te zien zijn geboortestad Deventer, een herfstlandschap met paddestoelen en een havengezicht. Hielke maakt ook Tiffany glaskunst. Hiervoor heeft hij enkele lessen gevolgd in Doesburg en is daarna zelf aan de slag gegaan. Hij exposeert vier kleurrijke werken. De expositie duurt tot 24 april.

Landelijke jeugdteams Hutaf boeken overwinningen

HUISSEN - In de derde speelronde speelde Hutaf 1 een thuiswedstrijd tegen streekgenoot Hercules 2 uit Terborg. Vanaf de eerste wedstrijd nam de Huissense formatie het initiatief wat ze niet meer uit handen gaven. Mats Janssen, Anne van Bolderen en Joeri van Ekeren wonnen allen twee wedstrijden.

Ook het dubbelspel werd gewonnen waardoor er een 7-3 overwinning binnen werd gehaald. Het team handhaaft zich met deze score in de bovenste regionen van de ranglijst.

Hutaf 2 speelde eveneens in 't Koelhuis. Tegenstander was SVE 2 uit Utrecht. Aan Hutaf-zijde bleef Jaimie Brans ongeslagen. Ook Jesper van Zanten en Matthijs van Hilten droegen met respectievelijk twee en één winstpartij bij aan de 8-2 overwinning. Door dit resultaat staat Hutaf 2 momenteel op een gedeelde eerste plaats.

In de vierde klasse speelde Hutaf 8 tegen TCB 2 uit Beuningen. Na een lastig begin voor Hutaf kwam de wedstrijd steeds meer in balans wat uiteindelijk terug te zien was in de 5-5 eindstand. Wessel de Jong had met drie overwinningen een belangrijke bijdrage. Luke de Bont wist twee wedstrijden te winnen. Invaller Max Kamps speelde knappe wedstrijden maar wist helaas geen winstpartij uit het vuur te slepen.