Schaakconcert in Ressen

RESSEN - Hoe leuk is het voor ouders en kinderen om te kunnen horen, zien en beleven hoe een schaakspel werkt en wat nu toch interval muziekklokjes zijn?

De gezamenlijke opening van het Nationale Schaak Concert begint 26 maart om klokslag 13.00 uur in het kerkje van Ressen. Componist Kees Schoonenbeek neemt de bezoekers mee op schaak-muziekreis. Voor het eerst vertelt hij over zijn ervaring en uitvoering van de schaak-muziek met ballet op een Nederlandse schaakpartij van niemand minder dan WK Karpov.

Na de opening valt er veel te beleven: uitleg over de nieuwste interval muziek-klokjes, meedoen met de intervalrace, creatieve heraldiek (spannend dit jaar!) en voor de liefhebbers een triade schaaktoernooi! Voor een frisse neus tussen door is er weer een gezellige speurtocht op die eerste lentedag van de partij rondom de Koningshof.

"Het wordt zo leuk als u het zelf maakt! Vooraf kunt u inschrijven voor het recreanten schaaktoernooi, dat mag met een maatje en kan ook alleen dan zoeken wij een teammaatje. Zowel bij de schaaktriade als bij de Intervalrace zijn er diverse prijzen te winnen. Welkom bij het beleven van ontwakende lentesferen: horen, zien en doen en beleven." Entree inclusief programmaboekje en bruikleen verrijkingsmaterialen is vijf euro.

Het team van ANBI Stichting T. Metissimo, zet zich vrijwillig in voor Talentontwikkeling van jong en oud. Kenmerkend zijn alle Goede Doelen rondom de unieke en effectieve verrijkingen in Beta en Cultuur. Ieder bijdrage is welkome NL82 INGB 0007 099 526 t.n.v. Penningmeester T. Metissimo. Zie: www.TalentoMetissimo.nl.