De Ward zwemt in Den Haag

BEMMEL - 24 en 25 februari zwommen twintig zwemmers van de Ward een limietwedstrijd in het Hofbad in Den Haag.

Naast dat het leuk is om een wedstrijd te zwemmen, zeker in een 50 meter bad (een 'gewoon' bad is 25m lang), werd ook gezwommen voor limieten. Dat wil zeggen dat als een tijd snel genoeg is op een bepaalde afstand, een zwemmer later dit seizoen op die afstand mee mag doen met de Gelderse Kampioenschappen. De limieten voor het GK worden vooraf door de KNZB vastgesteld. Zwemmers weten dus waar ze naartoe werken.

Er werd heel hard gezwommen waardoor vele persoonlijke records verbeterd werden. Ook werden er enkele limieten gezwommen of verbeterd. Mees Peters zwom de grootste verbetering bij de jongens op de 50m vlinderslag met ruim 6 seconden en op de 200m wissel met 28 sec, Iris de Schrijver zwom er op de 100m vrije slag ook 28 seconden af en had daarmee de grootste verbetering bij de meisjes.
De gezwommen afstanden liepen uiteen van 50m tot 1500m (60 banen in een 25m bad, 30 in en 50m bad). Marijn Baas zwom de 1500m vrije slag voor het eerst en dat deed hij heel knap in 25 minuten. Aniek Henken en Mick Schüssel waagden zich ook aan deze afstand en deden dat in ongeveer 20 minuten.