Aankondigingsbord langs de route van de Passiontocht. (Foto: Alex Ubbink)
Aankondigingsbord langs de route van de Passiontocht. (Foto: Alex Ubbink)

Passiontocht door Doornenburg

DOORNENBURG - Op 23 en 24 maart presenteren harmonie Sint-Caecilia en koor Jekadee uit Doornenburg hun uitvoering van The Passion.

In navolging van de tv-versie van The Passion zal voorafgaand aan dit muziekevenement een rondgang – Passiontocht – door Doornenburg worden gehouden waarin een verlicht kruis wordt meegedragen. Het kruis zal gedragen worden door vertegenwoordigers van verschillende verenigingen. De slagwerkgroep van de harmonie zal voor de muzikale omlijsting zorgdragen.

Het thema van de rondgang is saamhorigheid / samenzijn. Iedereen kan gratis aan deze rondgang deelnemen en ook publiek is welkom. Het verzoek aan de deelnemers is om een kaarsje of lichtje met een persoonlijke boodschap mee te dragen tijdens de rondgang. De rondgang start om 19.00 uur vanaf het OC. Deelnemers worden verzocht om 18.45 uur te verzamelen. De route loopt via de Blauwe Hoek langs de Merlijn naar de Sint-Martinuskerk en zal naar verwachting circa een half uur duren.

Bij verzorgingshuis De Merlijn wordt een tussenstop gemaakt waarbij de deelnemers de mogelijkheid hebben om hun kaarsje/ lichtje met boodschap te plaatsen in een kruis dat daar staat opgesteld. De rondgang eindigt vervolgens in de orgelzaal van de Sint-Martinuskerk. De orgelzaal is vanaf 19.00 uur open en voorafgaand aan het muzikale optreden kan daar een kopje koffie genuttigd worden.

De 'concertzaal' waar The Passion plaatsvindt, gaat open nadat de rondgang is gearriveerd in de orgelzaal. Dit deel is alleen toegankelijk voor personen met een toegangsbewijs voor het Passionconcert.