Afbeelding
Foto:

De geschiedenis van De Leemkuulers (10)

25 juni 2018 bestaat Egerlander kapel De Leemkuulers, uit Bemmel, 25 jaar als zelfstandige kapel. In deze serie kunt U lezen hoe het de kapel deze 25 jaar vergaan is.

2002. Dankzij een royale gift van de Bemmel-Haalderen stichting, een gift van PrindsBernard fonds en verschillende sponsors hebben we dit jaar nieuwe uniformen kunnen aanschaffen. De kleding commissie heeft veel ontwerpen bekeken en uiteindelijk de leden verschillende modellen laten zien. Uitgangs punt was, de kleur rood moest erin voorkomen (als verwijzing naar onze oorsprong de Rode Sterren). De leden kozen voor een rood jasje, rood/zwart gilet en een zwarte knickerbocker/rok met daaronder voor de heren witte kousen en voor de dames een panty.

Tijdens ons jaarconcert hebben we de oude uniformen (aangeschaft in 1994) voor de pauze aangehad en na de pauze ons nieuwe tenue. Het publiek vond de nieuwe uniform geweldig en een goede keus.                

De eerste nieuwjaarsreceptie van de fusiegemeente Bemmel werd in Het Wapen van Bemmel gehouden. Wij werden uitgekozen om de feestgangers muzikaal te 'onderhouden'. (Huissen verzorgde zangoptredens en Gendt verzorgde de dansoptredens)

Eind december zijn we naar Amersfoort afgereist om de personeelsavond van Connexion op te luisteren en hun personeel prettig en gezellig te vermaken.

Bijzondere activiteiten in dit jubileumjaar

--11 maart Brunchconcert in zalencentrum De Kolk in Haalderen. Aanvang 11.00 uur gepland einde 14.30 uur. Kosten 20 euro. Kaartenbestellen via info@deleemkuulers.nl of 06 51600818 of 06 48864983.

--Vierdaagse zondag,15 juli Internationaal Kapellen Festival Bemmel op de Markt in Bemmel. Aanvang 11.30 uur gepland einde 17.00 uur. Dit is het eerste lustrum. Gratis toegang

--Zaterdag 29 september jubileumconcert in zalencentrum De Kolk in Haalderen. Aanvang 20.00 uur gepland einde 22.30 uur Kosten 5 euro

--15 december slotconcert samen met zangkoor Meander in de Theaterkerk in Bemmel. Aanvang 20.00 uur gepland einde 22.30 uur Tevens is er een mini-kerstmarkt verzorgd door en voor goede doelen (SOL, Buddyhuis, Vlinderfonds).