Haarlems Korendag 2017 (foto: Marjan Koudijs)
Haarlems Korendag 2017 (foto: Marjan Koudijs) Foto: Marjan Koudijs

Mannen gezocht... alweer?

HUISSEN - "Mannen gezocht... alweer? Laten we er maar geen doekjes om winden: het Lingewaards Mannenkoor zou er graag een paar enthousiaste zangers bij willen hebben! En als we het toch voor het zeggen hebben mogen dat het liefste tenoren zijn. Maar baritons en bassen zijn uiteraard ook welkom!"

Zo'n 35 mannen repeteren iedere dinsdagavond verschillende zangstukken uit diverse genres waarbij kwaliteit belangrijk is. De oefenruimte is het Stedium aan de Muntstraat 10 in Huissen. Op het Haarlems Korenfestival van het afgelopen jaar werd het Lingewaards Mannenkoor tweede en dirigent Arno Vree zelfs de beste dirigent. Het koor is steeds op zoek maar verbetering zonder daarbij het plezier in het zingen uit het oog te verliezen.

Het repertoire is veelzijdig en bestrijkt stukken van Schubert tot musicalliederen en alles wat daar tussen zit. Op het einde van het jaar komen natuurlijk de traditionele kerstgezangen aan de beurt. Tijdens Huissen bij Kaarslicht werd er opgetreden in de Kloosterkapel met z'n geweldige akoestiek. Bomvol en een geweldig applaus! Korte tijd later werd er in de Parochiekerk opgetreden samen met Exotherm. Twee totaal verschillende koren en juist daardoor zo'n uiterst geslaagde avond.

"In 2019 staat er een heleboel te gebeuren rondom het 100-jarig bestaan van het Lingewaards Mannenkoor. We houden je op de hoogte! Is je interesse gewekt? Neem contact op met Hans Koster. Telefoon 06 53966931 of per mail: zwit.too@gmail.com. Nog mooier: kom gewoon dinsdagavond om 19:45 uur naar het Stedium om de sfeer te proeven en wellicht wat mee te zingen!"