Werkgroep Doornenburg
Werkgroep Doornenburg Foto: Werkgroep Doornenburg

Succesvolle avond Dementievriendelijk Doornenburg

DOORNENBURG - De werkgroep Dementievriendelijk Doornenburg kijkt zeer tevreden terug op de informatieavond van 22 februari in het ontmoetingscentrum Doornenburg over het thema ‘dementie’.

Zo’n tachtig geïnteresseerden zijn afgekomen op dit thema, met name uit Doornenburg en een enkeling uit omliggende dorpen. Een teken voor de werkgroep dat het thema leeft en dat veel mensen in te maken hebben met mensen met dementie in hun omgeving. Centraal stond de presentatie van Saskia de Jonge van de Alzheimerstichting, die heeft verteld over dementie, de betekenis daarvan voor jezelf en je omgeving en het omgaan met mensen met dementie.

Deze informatieavond is één van de acties om een stapje dichterbij een dementievriendelijk Doornenburg' te komen. De avond krijgt een vervolg, onder andere in de vorm van gerichte voorlichting en training voor specifieke groepen, zoals mantelzorgers, ondernemers. Om van het vervolg op de hoogte te blijven wordt geadviseerd geregeld te kijken op www.werkgroepdoornenburg.nl, facebook en twitter.