Fuchia Maxima, een nieuwe fuchsia
Fuchia Maxima, een nieuwe fuchsia Foto:

Fuchsia Extra Vaganza in Huissen

HUISSEN - Fuchsia Extra Vaganza is het terugkerend evenement van Stichting Epric waarbij van meer dan 150 verschillende Fuchsia soorten stekken aangeboden worden voor de prijs van 0,50 euro per stuk.

Stichting Epric is een niet-commerciƫle werkervaringsplek waar men dertig mensen begeleidt met een afstand tot de arbeidsmarkt. In de kassen van Stichting Epric leren deze mensen weer de dagelijkse dingen die wij zo gewoon vinden. Daarnaast een stukje rust en geborgenheid, met dit alles samen creƫren wij een veilige werkplek. Met de opbrengst van de verkoop kunnen de werkplekken in stand worden gehouden, zeker in deze tijd van bezuinigingen en de veranderingen naar de WMO toe.

Stichting Epric heeft altijd aparte planten: en bij Fuchsia's is dat niet anders. Er zijn soorten te koop met blauwe bloemen. Dit zijn nieuwe soorten die nog bijna niet bekend zijn. Ook zijn er een aantal winterharde soorten te koop. Deze kunnen gewoon in de tuin uitgeplant worden en zijn als mooie tuinplant te kweken. Ook nieuw zijn de Fuchsia Maxima, vernoemd naar onze Konigin.

Op vrijdag 9 maart en zaterdag 10 maart tussen 10-17 uur is ook de Fuchsiavereniging aanwezig om informatie te geven over de verzorging van Fuchsia's. Dit jaar zijn alle aangeboden Fuchsia's al opgepot in potjes en zijn ze startklaar voor de mensen. Een mogelijkheid tot koffie drinken is er natuurlijk ook. Epric ligt aan Nieuwediep 9a in Huissen (026 3250959; www.epric.org).