Afbeelding
Foto:

Dit is mijn kerk!

HUISSEN - Jaarlijks in januari wordt Aktie Kerkbalans gehouden. Vrijwilligers zorgden ervoor dat de Aktie een succes is geworden. Alle kerkleden zegden een financiƫle bijdrage toe. Hiermee kan met vertrouwen de toekomst tegemoet worden gezien. Met deze steun kan de kerk haar taak en rol in de samenleving gestalte geven.

Het kerkgebouw kan op een verantwoorde manier worden onderhouden en op een eigentijdse wijze worden ingericht. Zo blijft de kerk een ontmoetingsplaats voor velen. Op zondag in de eredienst, waar wordt gezongen, gebeden en waar oude verhalen opnieuw worden verteld. Door de week gebruiken koren de kerkzaal voor repetities. Andere ruimtes worden gebruikt voor vergaderen, lezingen, boekbesprekingen, ontmoetingsmiddagen, etc. Periodiek is er ook gelegenheid om elkaar te ontmoeten bij een warme maaltijd. /En iedere vrijdagmiddag staat de deur open om zo maar even binnen te lopen voor een kop koffie of thee, met elkaar in gesprek te gaan of zo maar even in de kerk te kijken. Zo zetten we onze deur open naar de samenleving en bent u welkom. Naast een eigen predikant zijn er drie organisten en vier kosters. En niet te vergeten het grote aantal vrijwilligers en betrokkenen. Met trots kijken wij terug op Aktie Kerkbalans. Hieruit blijkt dat we een kerk zijn van en voor mensen die er veel voor over hebben en durven zeggen: Dit is mijn kerk! (Klaas Nienhuis, voorzitter College van Kerkrentmeesters).

Kerkdienst Protestantse Gemeente Huissen

Zondag 4 maart, 3e zondag 40dagentijd, Oculi (mijn ogen zijn gericht op de Heer). Voorganger ds. Matthijs Glastra. Tafelviering en bevestiging ambtsdrager.