Toegang gemeentehuis Lingewaard (foto: GK)
Toegang gemeentehuis Lingewaard (foto: GK) Foto: GK

Ogen geopend bij Gemeente Lingewaard

LINGEWAARD - Deelnemers van het Oogcafé Lingewaard hebben de ogen geopend van het college en van de gemeente-ambtenaren m.b.t. een toegankelijke gemeente.

Het Oogcafé is een initiatief van Oogvereniging Nederland. In een van de bijeenkomsten, waarbij aanwezig de wethouder facilitaire zaken zijn een aantal aandachtpunten en verbeterpunten met betrekking tot de bejegening bij de ontvangst, begeleiding, communicatie en fysieke toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking (blinden en slechtzienden) besproken. Dit heeft geresulteerd dat er een toezegging tot uitvoering is gegeven.

Voor de uitvoering is dit met de betreffende ambtenaren besproken en zijn er inmiddels enkele met name genoemde zaken uitgevoerd zoals onder andere een verbeterde toegankelijke website en zoals op bijgaande foto één van de zichtbare resultaten is te zien, een verbeterde toegang naar de entree van het gemeentehuis.

In het kader van het VN-Verdrag voor mensen met een beperking zijn we een weer een beetje dichterbij gekomen tot een volwaardige maatschappij voor iedereen.