Speedo jaargangwedstrijd en minioren-juniorencompetitie

BEMMEL - 17 en 18 februari mochten Fenna Reijmers, Mies de Wit en Thomas Bergmans meedoen aan de Speedo jaargangwedstrijd in Leiden. Dat is een wedstrijd waarbij de beste 18 zwemmers van Nederland uit hun geboortejaar strijden om de medailles.

Fenna mocht vier afstanden zwemmen en zwom op drie daarvan een persoonlijk record (pr), Mies zwom er drie, waarvan terr pr's en Thomas zwom er twee en zwom twee pr's.

10 februari zwom, terwijl een groot deel van Zuid-Nederland carnaval aan het vieren was, een groot aantal minioren en junioren in Arnhem deel drie van de competitie. De grootste verbetering bij de jongens was dit keer voor Cas Polman met ruim 10 sec op de 100m vlinderslag en bij de meisjes verbeterde Anouk de Schrijver haar tijd op de 100m vrije slag met bijna 13 seconden.

Veel zwemmers gingen naar huis met één of meer pr's en de volgende zwemmers gingen naar huis met eremetaal: Alexander, Annelotte, Anniek, Dominique, Femke, Fenna, Frederieke, Inge, Iris, Jelmer, Leon, Lynn, Mees, Mick, Thomas, Twan, Tycho en Victor. Er was zelfs één keer een heel 'De Ward-blauw'-podium. Twee zwemweekeinden met uitslagen om happy van te worden!