Afbeelding
Foto:

Samen in gesprek over autisme

BEMMEL - Met Brian Blocks als visueel hulpmiddel gaan we in gesprek over autisme. Hoe werkt het in een hoofd met autisme en hoe werkt het in een hoofd zonder autisme? Wat zijn de verschillen en hoe kun je hier als ouder in contact met je kind mee omgaan? Wat werkt wel en wat werkt niet?

Het doel van de avond is om meer begrip en inzicht te krijgen in autisme van binnen uit. Daarnaast kan men met andere ouders informatie en ervaringen uitwisselen om van elkaar te leren. Wij nodigen ouders en andere belangstellenden van harte uit om bij deze avond aanwezig te zijn. Deze avond wordt begeleid door Marian Eijkenaar, consulent autisme van het Expertisecentrum van MEE Gelderse Poort en is dinsdag 3 april bij SWL, Cuperstraat 9 in Bemmel van 20.00 tot 22.00 uur. Zich aanmelden kan via e-mail: m.ritzen@swllingewaard.nl

Kan ik nog meer met mijn computerapparatuur?

LINGEWAARD - Ze is 75 en die leeftijd geeft haar problemen bij haar wens om nogeens in een con-certzaal een uitvoering van mooie klassieke muziek bij te wonen want zich fatsoenlijk verplaatsen,hoe dan ook, is er niet meer bij waardoor haar wens zelden in vervulling gaat.

Ze kan wel van de vroege morgen tot de late avond haar radio aanzetten en luisteren naar de klassieke zenders Radio 4 en Classic FM maar die muziek hebben de pro-grammamakers uitgekozen. Haar kinderen hebben haar een Spotify-abonnement cadeau gedaan en daar kan ze ook op elk gewenst moment klassieke muziek beluisteren. Ja, kiezen en luisteren en meer niet!

Wim Fonteyn, gepensioneerd docent uit Huissen biedt wellicht een oplossing. Hij helpt als vrijwilliger al jaren oudere mensen een beetje fatsoenlijk om te leren gaan te gaan met hun iPad,Samsung en/of computer. Hij ontwikkelde een hulpprogramma waarin deze mensen stap voor stap leren op hun eigen moderne apparatuur hun zelf gekozen klassieke muziek te beluisteren en op hun computerscherm de musici de muziek te zien uitvoeren.Het is dus niet meer alleen kiezen, luisteren maar kijken komt erbij.Je hebt je eigen digitaal huiskamerconcert georganiseerd waarvoor je de deur niet uit hoeft!

Iedereen die dit wil leren neemt contact met Wim op en hij maakt een afspraak met je om op een bepaalde locatie,bijvoorbeeld de plaatselijke bibliotheek, in een uur tijd je te leren zo'n huiskamerconcert uit je apparaat te toveren. Individuele hulp of in tweetallen. Kostenloos!

Aan het eind van de bijeenkomst krijgt iedereen schriftelijke achtergrondinformatie over een bepaalde componist mee (Schubert, Haydn, Mozart et cetera) plus een stappenplan hoe je een aantal muziekstukken van die componist kunt gaan beluisteren en de uitvoering ervan kunt bekijken.

Aarzel niet langer en neem contact op met Wim Fonteyn Pruimenbongerd 1, Huissen; wim.fonteyn@planet.nl; 026 3251683 / 06 10821966.