Afbeelding
Foto:

De geschiedenis van De Leemkuulers (10)

BEMMEL - 25 juni 2018 bestaat Egerlanderkapel De Leemkuulers, uit Bemmel, 25 jaar als zelfstandige kapelIn deze serie kunt u lezen hoe het de kapel deze 25 jaar vergaan is.

2001. Om de onderlinge sfeer nog meer te bevorderen heeft de activiteiten commissie besloten om een nieuwjaarsreceptie, met de partners, te organiseren. Deze vindt plaats op de eerste repetitievrijdagavond van het nieuw jaar. De opzet was om onder genot van een hapje en drankje en met gezellige spelletjes elkaar eens anders mee te maken dan alleen met muziek maken. Deze avond is zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar (inmiddels is het een traditie bij ons geworden).

Voor het eerst sinds vele jaren hebben we de traditie weer opgevat om tijdens de doorkomst van de vierdaagse wandelaars hun doorkomst muzikaal op te luisteren. Niet meer tegenover de kerk (die elk kwartier de klokken laat luiden), maar bij een van de leden in de tuin (Teselaar). De wandelaars wisten dit, op zo'n vroeg tijdstip erg te waarderen. Menig dansje werd op straat door hen ingezet.

Onze dirigent werd dit jaar schutterskoning van hun gilde in Duiven en uiteraard hebben we hem een serenade gebracht. Hij had dit niet verwacht en was erg onder de indruk van deze geste. In oktober hebben we een 'opluister'-concert gegeven in het Provinciehuis in Arnhem. Deze is zeer geslaagd en menig statenlid was onder de indruk van ons optreden.

Bijzondere activiteiten in dit jubileumjaar

--11 maart Brunchconcert in zalencentrum De Kolk in Haalderen. Aanvang 11.00 uur gepland einde 14.30 uur. Kosten 20 euro. Kaartenbestellen via info@deleemkuulers.nl of 06 51600818 of 06 48864983.

--Vierdaagse zondag,15 juli Internationaal Kapellen Festival Bemmel op de markt in Bemmel. Aanvang 11.30 uur gepland einde 17.00 uur. Dit is het eerste lustrum. Gratis toegang.

--Zaterdag 29 september jubileumconcert in zalencentrum De Kolk in Haalderen. Aanvang 20.00 uur gepland einde 22.30 uur Kosten 5 euro.

--15 december slotconcert samen met zangkoor Meander in de Theaterkerk in Bemmel. Aanvang 20.00 uur; gepland einde 22.30 uur Tevens is er een minikerstmarkt verzorgd door en voor goede doelen (SOL, Buddyhuis, Vlinderfonds).