Grootste duurzaamheidsdebat tussen rivieren

HUISSEN - Inwonerscoöperatie Lingewaard Energie organiseert op dinsdag 6 maart van 19:30 tot 22:00 uur een groot debat over duurzame energie en energiebesparing in zalencentrum De Valom in Huissen.

Eigen onderzoek van Lingewaard Energie laat namelijk zien dat een CO2-neutraal Lingewaard haalbaar is. De coöperatie wil graag met de inwoners van Lingewaard of vanuit het bedrijfsleven, en (kandidaat)raadsleden in gesprek hoe dit in te vullen.

Het debat staat onder leiding van duurzaamheidsjournalist Michel Jehae. Als eerste laat inwonerscoöperatie Lingewaard Energie zien wat erin Lingewaard moet gebeuren om CO2-neutraal te worden, en waarom dat nodig is. Vervolgens steekt u met uw mede-inwoners de koppen bij elkaar om verschillende mogelijkheden te verkennen: wilt u meer inzetten op groene stroom opwekken, of juist op energiebesparing? En, niet onbelangrijk, op welke manier wilt u dit doen? Jehae voelt daarna de politieke partijen aan de tand over uw inbreng, en het duurzaamheidsgehalte van hun verkiezingsprogramma. De avond wordt afgesloten met een drankje, waarbij u kunt napraten met vrijwilligers en bestuur van Lingewaard Energie, en met kandidaten voor de raadsverkiezingen. Deelname aan de gespreksavond is gratis en aanmelden is niet nodig.