Afbeelding
Foto:

Geschiedenis Egerlanderkapel De Leemkuulers (8)

25 juni 2018 bestaat Egerlander kapel de Leemkuulers, uit Bemmel, 25 jaar als zelfstandige kapel. In deze serie kunt u lezen hoe het de kapel deze 25 jaar vergaan is.

1999. Dit is een goed jaar geweest voor ons. Tijdens ons jaarconcert hebben we de ESWE musikanten, onder leiding van Holger Muller, uitgenodigd. Zij zijn het hele weekend hier geweest en hebben na hun optreden op de zaterdag de zondag benut om naar de kermis in Nijmegen en naar het Velodrome te gaan. Doordat zij met veel invallers kwamen gaven zij een prima concert, maar het was "niet groots". Het publiek zei later dat wij de avond hadden moeten afsluiten en niet onze Duitse gasten. Na jaren van "drammen en doorzeuren" is het ons eindelijk gelukt om subsidie te verkrijgen van de gemeente. (dit drammen heeft maar 5 jaar geduurd).

Dit jaar hebben wij voor het eerst een optreden gedaan op het vlot in Sonsbeek park in Arnhem.

In de zomermaanden is er elke zondag aldaar een optreden van verschillende soorten muziek stijlen.

Zoals nu blijkt is dit inmiddels een traditie geworden en om het andere jaar mogen wij daar optreden.

In deze zomer is door carnavals club de Blauwe Pony besloten dat zij een eigen hof/blaas kapel wilden. Wij betruerden dit zeer, maar zijn als goede vrienden uit elkaar geaan.

Bijzondere activiteiten in dit jubileumjaar

--11 maart Brunchconcert in zalencentrum De Kolk in Haalderen. Aanvang 11.00 uur gepland einde 14.30 uur. Kosten 20 euro. Kaartenbestellen via info@deleemkuulers.nl of 06 51600818 of 06 48864983.

--Vierdaagse zondag,15 juli Internationaal Kapellen Festival Bemmel op de markt in Bemmel. Aanvang 11.30 uur gepland einde 17.00 uur. Dit is het eerste lustrum. Gratis toegang.

--Zaterdag 29 september jubileumconcert in zalencentrum De Kolk in Haalderen. Aanvang 20.00 uur gepland einde 22.30 uur Kosten 5 euro.

--15 december slotconcert samen met zangkoor Meander in de Theaterkerk in Bemmel. Aanvang 20.00 uur gepland einde 22.30 uur. Tevens is er een mini-kerstmarkt verzorgd door en voor goede doelen (SOL, Buddyhuis, Vlinderfonds).