Vocaal Theologen Ensemble in Monnickendam
Vocaal Theologen Ensemble in Monnickendam Foto:

Choral Evensong in Lent

LENT - Op zondag 25 februari, om 19:00 is er een Choral Evensong in Lent, georganiseerd door de Maria Magdalena Parochie en de protestantse gemeente De Vierplek. Het Vocaal Theologen Ensemble onder leiding van musicus-theoloog Hanna Rijken verzorgt de koorzang. Liturgen zijn ds. Wilma Hartogsveld en pastor John Rademakers.

Een Choral Evensong is afkomstig uit de Anglicaanse Kerk en is zowel in de Rooms Katholieke als in de Protestantse kerken steeds meer geliefd. De combinatie van stijlvolle, hoogwaardig uitgevoerde muziek en koorzang, ingebed in een eeuwenoud ritueel maakt dat ook mensen zonder kerkelijke achtergrond de Choral Evensong zeer waarderen.

Opmerkelijk aan een Choral Evensong is de veelvoud aan (soms ingetogen, soms uitbundige) muzikale vormen en stijlen. Dat zal zowel in de (samen)zang als in het orgelspel van organist Sebastiaan ’t Hart te horen zijn.

De Evensong vindt plaats in de O.L.V. Maria Geboortekerk Pastoor van Laakstraat 42 in Lent. Vanaf 18.30 uur is de kerk open. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Iedereen is welkom!