Afbeelding
Foto:

Nationale SchaakConcert in Ressen

RESSEN - Op de eerste lentezondag 25 maart start om 13.00 uur voor jong en oud, op de Koningshof in Ressen het derde Nationale SchaakConcert. Kleinschalig, gezellig en sfeervol. In lentesferen ontwaken talenten jong en oud.

In 2016 startte het team van Stichting Talento Metissimo een Open SchaakConcert. Een middag met een carrousel aan mogelijkheden waaruit u zelf kiest. Het wordt ieder jaar leuker! Na de verrassende opening volgen unieke vertellingen over schaak, muziek en heraldiek opgeluisterd door professionele musici i.s.m. jeugdige talenten. Tegelijkertijd zijn er creatieve heraldiek-activiteiten. Buiten is er voor de liefhebber een nieuwe lentespeurtocht op Rustiek Erfgoed Ressen...

In de Kosterij vinden schaaklesjes, puzzels en analyses plaats. Dit jaar wordt een schaak-triade georganiseerd. De pot is leeggeschraapt voor aanschaf van schaakklokken waardoor een jarenlange schaakwens van jeugdigen in vervulling kan gaan. Na de triade volgt de bekende simultaan van T.Metissimo.

Voor vijf euro inclusief programmaboekje kunt u die middag van de educatie-materialen gebruikmaken: creatief, in rust, natuur-getrouw of competitief. Voor jong en oud. Jeugdigen vanaf ca. 6 jaar met ouder/begeleider. Prijzen zijn er voor de Muziek, Schaak-triade en Simultaancompetities (junior & senior).

Een bijdrage voor de ANBI Stichting T. Metissimo wordt op prijs gesteld. Effectieve gezonde verrijkingen zijn broodnodig; leren is meer dan leuk. Elk Talent Telt! (NL82 INGB 0007 099 526 t.n.v. Penningmeester T. Metissimo. Info, zie: www.TalentoMetissimo.nl).