Afbeelding
Foto:

Kraonige Pronkzitting Huissen

HUISSEN - Iets na 24.00 uur kon Stadspresident Bas Boerboom de microfoon uitzetten en tevreden terugkrijgen op een geweldige Pronkzitting. Alles wat het carnaval in Huissen zo bijzonder maakt was in ruim vier uur aan bod gekomen.

Zonder een moment van verveling kwam in sneltreinvaart een groot aantal artiesten voorbij. Een Spiegelaor in een fantastisch pak, buutreedners in bijzondere creaties die zonder uitzondering de zaal plat kregen, zang van de 4 döps (soort van lokale Toppers), de winnaressen van ’t Zwaonefestival, en natuurlijk de onvolprezen Slubkes. Ook beide gardes gaven met hun optreden kleur aan deze geweldige avond. Daarnaast waren er weer een aantal filmpjes, die onder bezielende leiding van Tonnie Macaroni in elkaar waren gezet, een welkome aanvulling. Ook de muzikale aftrap van de Prinsentraoters en de geweldige inzet van DT orkestra mag niet onder belicht blijven.

Al met al een bijzonder geslaagde avond waar ook het nieuwe Hof van De Kraonige met volle tuegen van heeft kunnen genieten. Met en ietwat gespannen blik ging Prins Lucas op d’n Bok het podium op, het was tenslotte zijn eerste keer, echter om 24.00 uur maakte hij breed lachend onderdeel uit van de finaole.

Nieuwsgierig geworden? Op zondagmiddag 4 februari vindt de Senioren Pronkzitting bij De Gouden Engel plaats. Deze middag is speciaal voor senioren (65+ heeft gratis toegang). Echter indien er nog plaats is, kunt u tegen betaling van 7,50 euro deze middag bijwonen. De Senioren Pronkzitting start om 14.11 uur.