De Ward met grote ploeg naar NZC?

LINGEWAARD - Met bijna 60 zwemmers verscheen zwemclub De Ward 13 januari aan de start van de Nationale Zwemcompetitie. Voor het eerst ging een heel groot deel van de miniorenzwemmers (meisjes tot en met geboortejaar 2007 en jongens tot en met 2006) mee om ervaring op te doen. De oudere zwemmers zwemmen voor een puntenklassement.

De grootste verbetering was voor Annelotte Schüssel op. Op de 100m wisselslag wist zij haar tijd met ruim 17 seconden te verbeteren.
Victor Willemse verbeterde zijn tijd op de 200m rugslag met ruim 15 seconden. Naast deze twee pr's werden er nog 69 pr's gezwommen.
Deze goede prestaties zorgen ervoor dat de Ward na deze wedstrijd regionaal op de tweede plaats in het klassement staat, landelijk op de derde plaats!

Junioren-Jeugd-Senioren wedstrijd
20 januari reisden een 26 junioren-, jeugd- en seniorenzwemmers af naar Cuijk waar zij allen minimaal twee afstanden zwommen. Ook daar sneuvelden weer veel pr's. De grootste verbetering bij de jongens werd gezwommen door Stephan van Grevenbroek op de 200m schoolslag. Hij verbeterde zijn persoonlijk record met bijna 22 seconden. Bij de meisjes verbeterde Nienke de Vos haar tijd op de 200m vrije slag met bijna 15 seconden.

ONMK
Van 18 tot en met 21 januari namen Eva Kattouw, Yvette Ratering, Antwan van Engen, Niels Versteeg, Maarten Poos en Sascha van den Hurk deel aan het Open Nederlandse Masters Kampioenschappen in Terneuzen.Zij zwommen allemaal prachtige tijden en wisten een aantal medailles in de wacht te slepen. Yvette verroverde een bronzen plak, Antwan vijf zilveren en een bronzen en het estafette-team drie maal zilver.