Marianne Schuurmans en mevrouw Precario
Marianne Schuurmans en mevrouw Precario Foto:

Pronkzitting Blauwe Pony traditiegetrouw weer opperbest!

BEMMEL – Om elf over acht werd op zaterdag 27 januari de 37e pronkzitting van CV De Blauwe Pony '81 door President Menno Meijer geopend, kort nadat de voltallige Senaat onder de klanken van 'Dor kum de Blauwe Wagen' gespeeld door dweilorkest De Dreumels over de Blauwe loper kwamen aandraven.

Voordat 'De Pronk' definitief kon losbarsten, werden er eerst wat ceremoniële plichtplegingen verricht. Nadat Willem Petas uut Söwent het spits had afgebeten met een geweldige buut over zijn ervaringen in een grote stad, was het tijd voor de drie optredens uit Oordupkesfestival. In deze ODF-barrage streden achtereenvolgens, 'Menno J und die pins', 'De Feestvarkens' en 'De Bon Bonnetjes'. Bandparodist Maarten bracht daarna een fantastische interactieve show, waarna het podium door 'Marianne Schuurmans' werd beklommen. Onze bBurgemeester ging op een ludieke wijze in op de precariobelasting voor Vitens. Vervolgens galmde 'Also Sprach Zarathustra' door De Roskam, maar helaas kon er dit jaar geen nieuwe Opperstalmeester door de Senaat worden benoemd.

Grande Finale

Met het amusante optreden van de Helmondse formatie Applaus, kwam het publiek helemaal los en was dit een ware apotheose van deze geweldige Pronkzitting. Complimenten werden er ook door de drie UDI-dames van de vakjury uitgedeeld voor alle drie de optredens in de ODF-barrage, maar de Oordupkestrofee ging dit jaar naar de jubilerende Feestvarkens: carnavalsvereniging De Piejassen! Nadat zij het winnende nummer nogmaals ten gehore gebracht hadden vertrokken de Senaatsleden van De Blauwe Pony en werd tijdens de afterparty, verzorgd door het 'Show Case Team' van Edwin Peters, het feest tot in de late uurtjes voortgezet.