Foto: Niels Sparnaaij
Foto: Niels Sparnaaij

Foto's Niels Sparnaaij

in De Kijkruit Gendt

GENDT - Tot en met 9 maart toont Niels Sparnaaij zijn foto's in De Kijkruit.

Niels Sparnaaij woont vanaf zijn veertiende in Gendt. Hij is getrouwd met Marianne en heeft twee dochters die luisteren naar de namen Dide en Kiki. “In Gendt ben maak ik ruim veertien jaar deel uit van de vrijwillige brandweer en ook ruim tien jaar ben ik lid van de raad van 11 Gentenarren, met wie we feesten organiseren voor de Gendtse gemeenschap. In de weekenden mag ik graag betaald voetbal kijken. Zowel in Nederland als BVB Dortmund in de Bundesliga.

Niels Sparnaaij: "Na mijn dienstplicht in 1993 heb ik de fotovakschool in Apeldoorn gevolgd waarna ik bij mijn ouders als fotograaf in de zaak ben gestapt. Beroepshalve fotografeer ik bijna alles wat voor handen komt. Onder andere bruiloften, familie- en portretfotografie, onroerend goedfoto’s en publieksfotografie.

Als fotograaf kom je vaak op locaties waar je anders niet gauw komt en zodoende ook in de gelegenheid bent om andere foto’s te maken dan dat je opdrachtgever in eerste instantie van je verwacht.

Het aantal ‘vrij werk’-foto’s werd derhalve zo groot dat ik twee jaar geleden een jaar lang op Facebook (Niels Sparnaaij) dagelijks een foto postte. Een klein gedeelte van die foto’s hangen de komende periode in De Kijkruit in Gendt. De foto’s die geëxposeerd zijn in De Kijkruit zijn zonder uitzondering gemaakt met mijn Canon 5D MkII en zijn afgedrukt op 320 gr. Canvas.”