Afbeelding
Foto:

Waarom zou ik een voorregeling wensen

voor mijn eigen uitvaart?

GENDT - Dat is een vraag waarop u alleen antwoord kunt geven, echter is het in deze tijd waarin wij als mensen steeds bewuster leven, steeds gebruikelijker geworden om tevens te spreken over onze dood die ooit zal volgen. En vinden we het steeds vanzelfsprekender om ons laatste wensen al op voorhand vast te leggen.

Waarom zou u bij leven wel bij een te nemen beslissing worden betrokken en zou u na uw overlijden niet meer meetellen? Juist dat laatste stukje is zo belangrijk. Niet alleen voor uzelf, maar zeker ook voor de nabestaanden. Zij worden in de dagen van uw overlijden al erg overrompeld door alle emoties en dan is elke vorm van ontzorging heel prettig. Wanneer er op zo'n moment een wensenlijst voorhanden is van de overledene, zijn de hectische dagen die volgen na het overlijden wat makkelijker te dragen, omdat men gehoor kan geven aan reeds vastgelegde ideeën en wensen. Dat geeft uw nabestaanden het gevoel dat zij voor u nog steeds iets kunnen betekenen en hoeven zij zich niet af te vragen of zij wel het juiste besluit nemen.

Hoe gaat een voorregeling in zijn werk? U belt met een uitvaartverzorger die u aanspreekt en maakt een afspraak om de mogelijkheden te bespreken. En die zijn divers! Er is heel veel mogelijk.

Tijdens het gesprek is het belangrijk dat er naar u geluisterd wordt en samen met u gekeken wordt naar de haalbaarheid van uw wensen. We denken hierbij aan de locatie en wijze van opbaring, de verzorging en aankleding, begraven of cremeren, welke uitvaartkist/mand of wade, het rouwvervoersmiddel, bloemstukken, welke rouwkaart/brief, wel of geen koffietafel, welke muziek of beeldmateriaal, extra bezoektijden, een condoleance voorafgaande aan de plechtigheid en ga zo maar door. Legio mogelijkheden en legio soorten invullingen.

Uw uitvaartverzorger zal na afloop van het gesprek een samenvatting schrijven en aan de hand hiervan een kostenindicatie voor u samenstellen. Zo heeft u al snel een beeld van de te verwachten kosten en de haalbaarheid van uw wensen. Ook uw nabestaanden betekent dit dat zij nadien niet voor verrassingen komen te staan.

Wij zijn ons ervan bewust dat een voorregeling niet zomaar iets is en dat het kracht van u vergt om uw wensen al voor uw overlijden vast te leggen. Daarom zullen wij u aanmoedigen en ondersteunen waar nodig. Belt u ons gerust voor meer informatie, wij staan u graag te woord: Mireille Mom Uitvaartverzorging, 0481 420002.